speaker-photo

Asist. Social Dan Adrian Gădălean

Asist. Social Dan Adrian Gădălean

 Societatea Română Alzheimer, Filiala Napoca - Președinte

Dan Adrian Gădălean s-a născut la Dej și a absolvit liceul la Departamentul de Geologie Petrolieră Minieră, specializarea Topografie (1990), domeniu în care a lucrat înainte de stagiul militar.

Este absolvent al Facultății de Teologie, Specializarea Asistență Sociala  la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (2002) și are o diplomă de masterat în Arheologie Creștină (2004). În 2016 și-a susținut teza și a obținut  diploma de doctor în Sociologie.

În 2009 a fondat Filiala Cluj-Napoca a Societății Române Alzheimer.  A înființat ( 2021) serviciul: Echipa mobilă pentru persoane adulte cu dizabilități, Unitatea Mobilă Alzheimer Napoca (UMAN) – serviciu acreditat de Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități (ANPD).

A lucrat într-o comunitate multidisciplinară, în cadrul unei echipe de sănătate mintală. În rolul său de asistent social, a lucrat cu clienții, familiile și îngrijitorii acestora, oferind sprijin, consiliere, informații și recomandări, inclusiv cu persoane ce sufereau de probleme de sănătate mintală.

În rolurile anterioare, sarcinile sale constau în acordarea de asistență socială clienților, atât sub formă de sesiuni de consiliere individuală, cât și de terapie de grup; consiliere a familiei, a îngrijitorilor și consultarea cu medicii, profesioniștii din domeniul medical și terapeuții.

A participat în calitate de formator și expert grup țintă la o serie de proiecte cu finanțare europeană :

Formator în cadrul proiectului AD-Gaming, Program de formare pentru îmbunătățirea calității vieții persoanelor diagnosticate cu Boala Alzheimer prin „Jocuri Serioase”) – Proiect Erasmus+

Expert grup țintă în cadrul proiectului - Sănătatea mintală - o prioritate pe agenda publică! Promovarea de  politici alternative la Legea Sănătății Mintale (Legea 487/2002 republicată în 2012), cu accent pe demențe. Proiect POCA

Formator în cadrul proiectului - Story2Remember - Crearea unui set de instrumente care vizează dezvoltarea comunicării dintre îngrijitorii informali care sunt reprezentati de membrii familiei și persoanele care suferă de boala Alzheimer utilizând drama creativă și arta povestirii, – Proiect Erasmus+

Formator în cadrul proiectului – Guardian Academy – „Path of cooperationm Suport for entities implementing international project” – Proiect Erasmus+

Formator în cadrul proiectului Super Lingo – Program de învățare a limbii engleze pentru persoanele diagnosticate cu demență, Oportunități de învățare de înaltă calitate, adaptate nevoilor persoanelor care se confruntă cu declin cognitiv și demență ușoară. – Proiect Erasmus+
Cea mai recentă activitate inovativă a fost organizarea proiectului Campus Alzheimer 202, Scoală de Primăvară Alzheimer 23-25 mai 2022, în parteneriat cu  Asociația “Zi de Bine”.

Ca parte integrantă a  proiectului menționat mai sus  a fost amenajată și dotată camera de stimulare senzorială pentru persoanele diagnosticate cu maladia Alzheimer și alte forme de demență.
În calitate de co-coordonator al unui grup de sprijin, principalele sale activități au inclus: recrutarea participanților, organizarea activităților, moderarea activităților săptămânale cu participanții și structurarea întâlnirilor tematice.