speaker-photo

Șef Lucrări Univ. Dr. Dana Cristina Herța

Șef Lucrări Univ. Dr. Dana Cristina Herța

Dana-Cristina Herța este șef de lucrări la Disciplina Psihologie medicală și psihiatrie, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca și co-coordonator al cercului științific studențesc al disciplinei, responsabil cu resursa umană și coordonator antrenamente la Alianța Română de Prevenție a Suicidului.

Este Reprezentant Național al României în Asociația Internațională de Prevenție a Suicidului (IASP) și în Rețeaua Mondială de Prevenție a Suicidului, membru în Comitetul Editorial al Revistei Psihiatru.ro.

Formări profesionale: medic specialist psihiatru, bursă doctorală și postdoctorală, doctorat axat pe tulburarea de stres posttraumatic, postdoctorat în domeniul expunerii la traume, antrenor metoda ARPS de intervenție în criză suicidară, instructor Youth Aware of Mental Health, formare în Psihoterapie pozitivă și transculturală, prim ajutor psihologic, cursuri de gestionarea expunerii la traume și prevenția suicidului la categorii sociale vulnerabile.

A activat ca expert curriculum pentru formare în gestionarea depresiei și a riscului suicidar într-un proiect POCU și expert grup tehnic în programul guvernamental Din grijă pentru copii. Este co – autor al metodei marcă înregistrată Training for crisis Cozman – Herța, de antrenament pentru intervenție la distanță în criză suicidară.

Experiență în cercetare: membru în două proiecte internaționale FP7 și două granturi naționale, coordonator al intervenției de conștientizare a sănătății mintale la adolescenți în proiectul SEYLE. În ultimii 10 ani a contribuit ca autor la 3 cărți și 10 capitole de carte, 23 articole indexate ISI/BDI, a contribuit ca organizator la conferințe și workshopuri, a participat cu prezentări la congrese internaționale și a coordonat două lucrări laureate cu premiul 2 în 2017 și premiul 3 în 2018 la Congresul Internațional Medicalis.