speaker-photo

Asist. Univ. Dr. Andrei Eșanu

Dr. Andrei Eșanu doctorand, psihiatrie | Promotor al sănătății mintale | Asistent Universitar

Rezumat profesional: Dr. Andrei Eșanu este expert in sănătate mintală specializat pe subiecte precum stigmatizarea, depresia și prevenirea suicidului. În calitate de asistent universitar la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „N. Testemițanu”, integrează cunoștințe academice cu inițiative practice pentru creșterea rezilienței tinerilor. Rolul său în coordonarea Asociației Internaționale a Tinerilor și Studenților pentru Pace (IAYSP) subliniază angajamentul său față de bunăstarea tinerilor și studenților.

Contribuții academice: În domeniul academic, implicarea Dr. Esanu în Departamentul de Sănătate Mintală, Psihologie Medicală și Psihoterapie joacă un rol important în întărirea rezilienței psihologice a studenților. Contextul său educațional, inclusiv Master în Educație pentru Sănătate și Sănătate Publică de la Universitatea din Porto, îi permite să aplice o perspectivă largă și strategii adaptative eforturilor sale la promova bunăstare și sănătatea mintală.

Advocacy pentru Drepturile Omului: Consultanță Dr. Eșanu pentru Oficiul Înaltului Comisar pentru Drepturile Omului din Moldova demonstrează susținerea drepturilor și capacitatea sa de a implica tinerii în dialoguri interculturale și interreligioase. Acest rol i-a permis să devină o figură cheie în organizarea de conferințe pentru tineri și în facilitarea interacțiunilor tinerilor cu Națiunile Unite.

Viziunea pentru bunăstarea studenților: Dr. Esanu se dedică creării unui mediu de susținere pentru studenți, cu scopul de a stabili o inițiativă internațională de colaborare axată pe prevenirea comportamentului suicidar. Abordarea sa cuprinzătoare a educației pentru sănătate mintală și experiența sa în dezvoltarea strategiilor sensibile din punct de vedere cultural vor fi esențiale pentru succesul proiectului.