speaker-photo

Conf. Univ. Dr. Ovidiu Popa-Velea

Conf. Univ. Dr. Ovidiu Popa-Velea

Dr. Ovidiu Popa-Velea este conferențiar universitar abilitat la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București, România, predând Psihologie Medicală, Comunicare Medicală, Medicină Comportamentală și Psihosomatică.

Din punct de vedere al pregătirii profesionale, este medic şi doctor în Medicină la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București și licențiat în Psihologie al Universităţii din București. De asemenea, a obținut titlul de Master of Arts la New School University, New York, SUA, în calitate de Fulbright Alumnus. Are calitatea de psihoterapeut autorizat în psihoterapie cognitiv-comportamentală.

Cariera sa academică include numeroase manuale în domeniu, atât în ​​limba română, cât și în engleză, printre care „Științele comportamentale uman: Aplicaţii în Medicină” (2015), „Cazuri clinice comentate de Psihologie Medicală și Psihosomatică” (2016), „Psihologie medicală” (2017), „Psihologia Sănătății și Comunicare Medicală” (2020), „Sociologie. Sociologie medicală” (2023) şi „Comunicare. Comunicare Medicală” (2023). A contribuit în calitate de autor şi coautor a numeroase articole științifice și este recenzor pentru numeroase reviste internaționale.

Câteva dintre interesele sale specifice de cercetare includ Educația Academică; Comunicarea interculturală; Incluziunea socială și sănătatea; Aderența; Sindromul burnout; Stressul și sănătatea, și Îngrijirea paliativă.