speaker-photo

Dr. George Stercu

Dr. George Stercu este absolvent al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, este medic specialist psihiatrie și doctorand în București, lucrând în prezent la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”.

Din aprilie 2021 este membru al „Committee on Education” al EPA (European Psychiatric Association); comisie responsabilă de organizarea și supervizarea activităților educaționale ale EPA. In prezent este un membru activ al ARPP (Asociația Româna de Psihiatrie și Psihoterapie) ocupând funcția de cenzor și coordonând activitatea unui grup de lucru.

Este fostul președinte al AMRPR (Asociația Medicilor Rezidenți în Psihiatrie din România) și al EFPT (Federația Europeană a Rezidenților în Psihiatrie). Înainte de a fi ales în această funcție, a fost membru al Comitetului de Control al EFPT timp de doi ani. În 2018, a absolvit programul de management al spitalului SNSPMPPDSB (Școala Națională de Management în Sănătate Publică).

Dr. Stercu George a fost Președintele Congresului Național AMRPR 2017 și al EFPT București/Forumul Virtual 2020 și a organizat diverse workshop-uri și virtual Journal Clubs.

În 2019, a făcut parte din Consiliul consultativ internațional pentru WASP (Asociația Mondială de Psihiatrie Socială), unde a ajutat la organizarea evenimentelor Young Health Professional Track alături de prof. Eliot Sorel. În același an, el a fost membru al Early Career Psychiatry Committee din cadrul WPA (Asociația Mondială de Psihiatrie) din Lisabona, Portugalia.

În perioada 2018-2020, a fost reprezentant al UEMS (Union Européenne des Médecins Spécialistes) –Secția de Psihiatrie și a făcut parte din diferite proiecte privind viitorul pregătirii psihiatrice în Europa, cum ar fi „Testează Propriul Program de Formare”.

A făcut parte din juriul pentru Premiul Porto Research 2020, un premiu european anual care își propune să încurajeze cursanții europeni de psihiatrie să efectueze cercetări.

În 2020, Dr. Stercu George a câștigat bursa ECP pentru EPA (Asociația Europeană de Psihiatrie) pentru 2020 și a fost invitat la ceremonia de deschidere a Forumului EPA.