speaker-photo

Prof. Univ. Dr. Aurel Nireștean

Prof. Dr. Aurel Nireștean este președintele Asociației Române de Studiu a Personalității a fost și este implicat de câteva decenii în evaluarea și descrierea  personalității normale și patologice,  a tulburărilor de comportament precum și a diversității de condiții psihopatologice comorbide.

 În ultimii ani a abordat inclusiv în cadrul unor manifestări științifice cu caracter național și internațional componenta spirituală inclusiv cea religioasă a persoanei umane pe teritoriul dintre normalitate și anormalitate.

Este autor și coautor a peste 150 de lucrări de specialitate publicate în țară și în străinătate și de asemenea a peste 20 volume, cursuri și monografii centrate pe patologia personalității dar și pe tulburările afective, depresive și anxioase și pe cele arondate patologiei profesionale.

A organizat anual începând cu anul 2003 Simpozioanele naționale ale Asociației Române de Studiu a Personalității, două Conferințe naționale și un Congres național ale ARPP, un Congres European al Asociației Internaționale de Studiu a Personalității precum și WPA 2015 Bucharest International Congress on Primary Care Mental Health.