speaker-photo

Prof. Univ. Dr. Emilian Damian Popovici

Prof. Univ. Dr. Emilian Damian Popovici

 

Emilian Damian Popovici este medic primar epidemiolog, Vicepreședinte al Societății Române de Epidemiologie, Vice președinte al Comisiei de Epidemiologie - Colegiul Medicilor din România, membru în Comitetul de Conducere al Rețelei Internationale de elaborare a politicilor epidemiologice, profesor asociat la Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” Timișoara. Între anii 2005 și 2009 a ocupat funcția de Director al Institutului de Sănătate Publică “Profesor Dr. Leonida Georgescu”, având ca principală activitate coordonarea și managementul activităților legate de sub programele de sănătate publică și a proiectelor de cercetare derulate în institut.

 

Între anii 2007 și 2009 a deținut poziția de membru supleant al Consiliului de Administrație - Centrul European de Control al Bolilor Stockholm, Suedia.

 

A fost membru al Consiliului Științific - Agenția Naționala a Medicamentului între anii 2005-2010.

 

Între 2010 și 2013 a deținut poziția de președinte al Consilului de Administrație - Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie “Victor Babeș “ Timișoara.

 

Între 2014-2018 a fost Președinte al Societății Romane de Epidemiologie, continuând apoi ca vicepreședinte.

 

Emilian Damian Popovici a avut contribuții importante la organizarea a numeroase manifestări științifice regionale, naționale și internaționale și campanii de sănătate publică.

 

A desfășurat o serie de activități sociale în special începând cu anul 1998 când devine membru al Clubului Rotary Internațional.

 

2009-2010 președinte Rotary Club Timișoara, asistent guvernator în 2 mandate și președinte al Comitetului Polio Plus - un mandat.