speaker-photo

Prof. Univ. Dr. Emilian Damian Popovici

Prof. Univ. Dr. Emilian Damian Popovici

 

Emilian Damian Popovici este medic primar epidemiolog, Vicepreședinte al Societății RomĆ¢ne de Epidemiologie, Vice președinte al Comisiei de Epidemiologie - Colegiul Medicilor din RomĆ¢nia, membru Ć®n Comitetul de Conducere al Rețelei Internationale de elaborare a politicilor epidemiologice, profesor asociat la Universitatea de Medicină și Farmacie ā€œVictor Babeșā€ Timișoara. Ǝntre anii 2005 și 2009 a ocupat funcția de Director al Institutului de Sănătate Publică ā€œProfesor Dr. Leonida Georgescuā€, avĆ¢nd ca principală activitate coordonarea și managementul activităților legate de sub programele de sănătate publică și a proiectelor de cercetare derulate Ć®n institut.

 

Ǝntre anii 2007 și 2009 a deținut poziția de membru supleant al Consiliului de Administrație - Centrul European de Control al Bolilor Stockholm, Suedia.

 

A fost membru al Consiliului Științific - Agenția Naționala a Medicamentului Ć®ntre anii 2005-2010.

 

Ǝntre 2010 și 2013 a deținut poziția de președinte al Consilului de Administrație - Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ā€œVictor Babeș ā€œ Timișoara.

 

Ǝntre 2014-2018 a fost Președinte al Societății Romane de Epidemiologie, continuĆ¢nd apoi ca vicepreședinte.

 

Emilian Damian Popovici a avut contribuții importante la organizarea a numeroase manifestări științifice regionale, naționale și internaționale și campanii de sănătate publică.

 

A desfășurat o serie de activități sociale Ć®n special Ć®ncepĆ¢nd cu anul 1998 cĆ¢nd devine membru al Clubului Rotary Internațional.

 

2009-2010 președinte Rotary Club Timișoara, asistent guvernator Ć®n 2 mandate și președinte al Comitetului Polio Plus - un mandat.