speaker-photo

Prof. Univ. Dr. Roxana Chiriță

Prof. Univ. Dr. Roxana Chiriță este profesor în cadrul Disciplinei de Psihiatrie, Departamentul III Medicale, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, Medic primar psihiatru la Institutul de Psihiatrie Socola din Iași, în prezent, șef al secției VII Acuți a Institutului de Psihiatrie Socola, Iași.

Doctor în Științe Medicale și în Filosofie, coordonator de activitate didactică, coordonator de activitate științifică și doctorate, cu o bogată activitate publicistică și de cercetare a scris numeroase cărți, monografii, dar și capitole în tratate de specialitate, a publicat peste 200 de articole cotate ISI și B+ în reviste medicale prestigioase, are în palmares participarea la numeroase studii clinice multicentrice atât în calitate de investigator, cât și ca investigator principal.

Membră în multiple societăți științifice, editor al Buletinului de Psihiatrie Integrativa (revistă BDI), organizează și prezidează anual manifestări științifice destinate atât medicilor specialiști psihiatri și medicilor specialiști din specialități conexe, cât și medicilor rezidenți și studenților mediciniști.