speaker-photo

Șef Lucrări Univ. Dr. Ana Giurgiuca

Ana Giurgiuca este Președintele Asociației de Psihiatrie și Psihoterapie din România. Își desfășoară activitatea clinică de medic primar psihiatru în cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie “Prof. Dr. Alexandru Obregia” și pe cea didactică ca Șef Lucrări la Disciplina Psihiatrie a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, din București.

A obținut doctoratul în științe medicale în anul 2017 pe tema riscului suicidar în tulburarea afectivă bipolară, la Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu”, Cluj Napoca. Încă din perioada rezidențiatului s-a implicat în activități de cercetare, educaționale și de leadership în domeniul psihiatriei, urmând un traseu ascendent, în cadrul Asociației Medicilor Rezidenți în Psihiatrie din România, European Forum of Psychiatric Trainees, Asociației de Psihiatrie și Psihoterapie, Centrului Național de Sănătate Mintală.

În prezent este membru al Comisiei de Psihiatrie din cadrul Ministerului Sănătății, președinte al Comisiei de Psihiatrie din cadrul Colegiului Medicilor din România și membru al Secțiunii de Educație al World Psychiatric Association. Dr. Giurgiuca a acumulat o experiență vastă pe parcursul pregătirii ca medic psihiatru, având ca arie specială de interes psihopatologia.