speaker-photo

Conf. Univ. Dr. Lavinia Duică

Conf. Univ. Dr. Lavinia Duică

 

Conferențiar universitar în cadrul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Medicină, își desfășoară activitatea clinică ca medic primar psihiatru și medic șef de secție al Secției Psihiatrie II în Spitalul Clinic de Psihiatrie “Dr. Gh. Preda” din Sibiu.

 

A absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova şi Universitatea “Lucian Blaga”din Sibiu - specializarea Psihologie; s-a format ca psihiatru în Craiova şi Sibiu şi a obţinut titlul de doctor în medicină la Universitatea “Gr. T. Popa”  din Iaşi. Este psiholog și psihoterapeut, având formare în Psihoterapie “Analiză existențială și logoterapie”. A urmat cursuri postuniversitare de psihopedagogie, management sanitar, expertiză medico-legală psihiatrică.

 

Este autor a mai multor monografii, autor sau co-autor la mai multe cărţi și la peste 100 publicaţii naţionale sau internaţionale. Este membru în mai multe asociații profesionale naționale și internaționale și în colectivul redacțional al revistei “Psihiatru.ro”. Domeniile sale principale de interes vizează comportamentul suicidar, schizofrenia, tulburările afective, serviciile de asistenţă psihiatrică şi psihoterapia analitic existenţială.