speaker-photo

Conf. Univ. Dr. Mihaela Fadgyas Stănculete

Dr. Mihaela Fadgyas Stănculete a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu″, Cluj-Napoca. De asemenea, a absolvit Facultatea de Psihologie din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, fiind membru asociat al Institutului de Studii Avansate în Știință și Tehnologie al Universității „Babeș-Bolyai” (Institutul STAR-UBB). Este doctor în medicină cu domeniul de cercetare al comorbidităților psihiatrice în sindromul de intestin iritabil.

În prezent predă la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Haţieganu″ Cluj Napoca în cadrul departamentului de Neuroștiințe, disciplina de psihiatrie. Este Director al Masteratului de Medicină Psihosomatică din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Haţieganu″ Cluj Napoca.

Își desfășoară activitatea de medic primar psihiatru în cadrul secției Psihiatrie II a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca.

Este autor a zeci de lucrări științifice publicate în extenso, și capitole de carte publicate la edituri internaționale și naționale. Este membru în Consiliul Director al Societății de Medicină Biopsihosocială și reprezentant din partea României pentru European Association of Psychosomatic Medicine (EAPM).

Domeniile sale de interes sunt reprezentate de psihosomatică și psihiatria de legătură, tulburările funcționale gastrointestinale, testare și evaluare psihologică și neuropsihologică.