speaker-photo

Dr. Claudia Anghel

Dr. Claudia Anghel

În momentul acutal își desfășoară activitatea clinică în cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie         „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu și este cadru didactic asociat la Facultatea de Medicină, Universitatea            „Lucian Blaga” Sibiu.

A absolvit Facultatea de Medicină, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, are un master în Managementul sanitar și este doctorandă în Științe medicale.

A urmat mai multe cursuri de formare, s-a specializat  în psihoterapia cognitiv-comportamentală și a participat la numeroase evenimente, naționale și internaționale, publicând articole cu subiecte de interes precum depresia, comportamentul suicidar, terapia electroconvulsivantă și managementul serviciilor de sănătate mintală.

A obținut formarea în aplicarea terapiei electroconvulsivante în cadrul stagiului realizat în Porto, Hospital Magalhães Lemos, Portugal  sub îndrumarea prof. Jorge Mota, vicepreședintele Societății de Terapie Electroconvulsivantă, Portugalia. De asemenea coordonează Compartimentul de terapie electroconvulsivantă din cadrul  Colectivului de cercetare științifică în neuroștiințe al Spitalului Clinic de Psihiatrie "Dr. Gheorghe Preda" Sibiu.

Este membru în cadrul mai multor societăți științifice, important de  menționat fiind următoarele: Asociația Europeană de Psihiatrie, Asociația Română de Psihiatrie și Psihoterapie, Alianța Prevenirii Suicidului din România și este președintele organizației non guvernamentale Asociația Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu.