speaker-photo

Dr. Iolanda Dumitrescu

Dr. Iolanda Dumitrescu este medic primar psihiatru in cadrul Spitalului de Psihiatrie ā€œEftimie Diamandescuā€ Balaceanca, Ilfov. A absolvit Facultatea de Medicina Generala in cadrul Universitatii Carol Davila din Bucuresti si formarea ca rezident in psihiatrie in cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie ā€œAlexandru Obregiaā€. In domeniul psihoterapiei s-a format in domeniul terapiei familiale si interviului motivational.

A lucrat in cadrul Spitalului de Psihiatrie Eftimie Diamandeacu Balaceanca, in calitate de medic coordonator al sectiei dependente la alcool, director medical si ulterior manager, in perioada 2014-2018. Incepand din 2016 a coordonat grupri de lucru in domeniile etica, legislatie, drepturile pacientului in cadrul Asociatiei de Psihiatrie si Psihoterapie din Romania, participand activ in demersurile de constientizare si reglementare in domeniul legislatiei in sanatatea mintala.

Principalele domenii de interes sunt: drepturile pacientului, legislatia in domeniul psihiatriei, calitatea serviciilor medicale, organizarea si managementul serviciilor de sanatate, dependenta la alcool.