speaker-photo

Dr. Liana Don

Dr. Liana Don

 

Absolventă a UMF ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca

 

Fiind fascinată de diversitatea și unicitatea fiecărei minți umane am ales specializarea psihiatrie, devenind medic primar psihiatru, doctor în medicină în cadrul Clinicii de Psihiatrie Cluj, activând ca șef de lucrări în cadrul aceleiași universități până în anul 2017. În paralel am deschis propriul centru de psihiatrie și psihoterapie, Elipsiona, la care activez și acum alături de o echipă terapeutică formată de mine.

 

Considerând că munca psihiatrică este necesar să fie completată cu cea psihoterapeutică m-am format în Psihoterapie Psihodinamică Pozitivă și de Familie în cadrul Institutului WIPPf din Wiesbaden – Germania, precum și în Hipnoterapie Ericksoniană și tehnici de relaxare, devenind psihoterapeut, formator și supervizor în cele două tipuri de psihoterapie cu acreditare internațională fiind certificate și de Asociația Europeană de Psihoterapie având o experiență de peste 50.000 de ore de practică psihoterapeutică.

 

Pe parcursul călătoriei profesionale m-am dedicat pacienților atât la patul bolnavului cât și la „canapeaua freudiană„ a psihoterapiei, continuând să fiu fascinată de infinitatea de variabile psihodinamice de explicare și rezolvare a conflictelor interioare.

 

Ca dorință de dăinuire profesională peste puntea timpului, în vederea constructului Postselfului, mi-am dedicat peste 30 ani de predare universitară precum și postuniversitară în cursuri de  formare și supervizare psihoterapeutică, având încheiate până la ora actuală peste 50 de grupuri. În același timp am susținut multiple workshopuri la conferințe naționale și internaționale psihoterapeutice, precum și lector de popularizare la nivel intercomunitar a psihoterapiei în vederea destigmatizării și deschiderii perspectivelor asupra sănătății mentale la persoane care provin din alte domenii și medii profesionale.