speaker-photo

Psiholog Tiberiu Andrei Rotaru Anghelescu

Tiberiu Andrei Rotaru Anghelescu este un psiholog de, cu un istoric impresionant de peste un deceniu┬á╚Öi jum─âtate. ├Än calitate de director al Spitalului de Psihiatrie Cronice Siret din 2008, Tiberiu este responsabil de coordonarea┬á╚Öi activitatea de ansamblu ├«n cadrul spitalului. Este licen╚Ťiat ├«n sociologie-psihologie-pedagogie de la Universitatea din Bucure╚Öti┬á╚Öi certificat de psiholog specialist ├«n psihologie clinic─â┬á╚Öi psihoterapeut format ├«n CBT de la Colegiul Psihologilor din Rom├ónia.

 

├Änainte de rolul s─âu de conducere la Spitalul de Psihiatrie Cronice Siret, Tiberiu a lucrat ca profesor┬á╚Öi ├«n ├«ngrijirea persoanelor cu nevoi speciale. Contribu╚Ťiile lui Tiberiu la dezvoltarea spitalului de c├ónd s-a al─âturat ca psiholog ├«n 2006 au fost semnificative, inclusiv depunerea de diverse proiecte. A devenit trainer ├«n 2012, dup─â ce┬á╚Öi-a terminat studiile la Ministerul Muncii┬á╚Öi Ministerul Educa╚Ťiei. Tiberiu a lucrat cu mai multe ONG-uri precum ÔÇ×O via╚Ť─â nou─âÔÇŁ, ÔÇ×Casa VulturuluiÔÇŁ, precum┬á╚Öi reprezentand institu╚Ťii ale statului, inclusiv Direc╚Ťia Jude╚Ťean─â pentru Asisten╚Ť─â Social─â┬á╚Öi Protec╚Ťia Copilului, Direc╚Ťia de S─ân─âtate Public─â Suceava, Autoritatea Na╚Ťional─â pentru Protec╚Ťia Copilului, MENSANA Moldova. Implicarea sa ├«n studierea┬á╚Öi implementarea procesului de dezinstitu╚Ťionalizare┬á╚Öi a efectelor acestuia pentru persoanele cu dizabilit─â╚Ťi, dezvoltarea competen╚Ťelor profesionale pentru personalul care lucreaz─â cu copii sau adul╚Ťi cu nevoi speciale, precum┬á╚Öi formarea promov─ârii drepturilor omului i-au c├ó╚Ötigat o recunoa╚Ötere pe scar─â larg─â. Tiberiu este, de asemenea, trainer pe organizarea de grupuri de suport┬á╚Öi auditor pentru servicii de calitate ├«n spitalele publice.

 

Munca remarcabil─â a lui Tiberiu a fost demn─â de laud─â, c├ó╚Ötig├ónd prestigiosul ÔÇ×Ordin BukowinaÔÇŁ de la Consiliul Jude╚Ťean Suceava┬á╚Öi recunoa╚Öterea Consiliului Bucure╚Öti pentru contribu╚Ťia sa ├«n domeniul S─ân─ât─â╚Ťii Mintale.