speaker-photo

Psiholog Tiberiu Andrei Rotaru Anghelescu

Tiberiu Andrei Rotaru Anghelescu este un psiholog de, cu un istoric impresionant de peste un deceniu și jumătate. În calitate de director al Spitalului de Psihiatrie Cronice Siret din 2008, Tiberiu este responsabil de coordonarea și activitatea de ansamblu în cadrul spitalului. Este licențiat în sociologie-psihologie-pedagogie de la Universitatea din București și certificat de psiholog specialist în psihologie clinică și psihoterapeut format în CBT de la Colegiul Psihologilor din România.

 

Înainte de rolul său de conducere la Spitalul de Psihiatrie Cronice Siret, Tiberiu a lucrat ca profesor și în îngrijirea persoanelor cu nevoi speciale. Contribuțiile lui Tiberiu la dezvoltarea spitalului de când s-a alăturat ca psiholog în 2006 au fost semnificative, inclusiv depunerea de diverse proiecte. A devenit trainer în 2012, după ce și-a terminat studiile la Ministerul Muncii și Ministerul Educației. Tiberiu a lucrat cu mai multe ONG-uri precum „O viață nouă”, „Casa Vulturului”, precum și reprezentand instituții ale statului, inclusiv Direcția Județeană pentru Asistență Socială și Protecția Copilului, Direcția de Sănătate Publică Suceava, Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului, MENSANA Moldova. Implicarea sa în studierea și implementarea procesului de dezinstituționalizare și a efectelor acestuia pentru persoanele cu dizabilități, dezvoltarea competențelor profesionale pentru personalul care lucrează cu copii sau adulți cu nevoi speciale, precum și formarea promovării drepturilor omului i-au câștigat o recunoaștere pe scară largă. Tiberiu este, de asemenea, trainer pe organizarea de grupuri de suport și auditor pentru servicii de calitate în spitalele publice.

 

Munca remarcabilă a lui Tiberiu a fost demnă de laudă, câștigând prestigiosul „Ordin Bukowina” de la Consiliul Județean Suceava și recunoașterea Consiliului București pentru contribuția sa în domeniul Sănătății Mintale.